Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser z gruszek i jabłek

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gruszki 5 szt
jabłka 4 szt
cukier 5 łyżek
rum 50 ml
śliwki suszone 5 dag
śmietanka 1 szklanka
sok porzeczkowy 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Deser z gruszek i jabłek

Śliwki zalać rumem na 2h. Gruszki pokroić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne, ugotować w wodzie, ostudzić. Jabłka drobno pokroić, wymieszać ze śmietanką, dodać gruszki, sok z czarnej porzeczki, cukier i śliwki z rumem. Wszystko razem wymieszać, nałożyć do pucharków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 29.12.2013 23:08
Ciekawy pomysł.
caralajna 27.08.2012 07:45
fajny mix owocowy, mniam
Iwona51
Iwona51 12.01.2011 13:28
Uwielbiam takie deserki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak