Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pekinka z kiełkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 6 liści
kiełki 6 łyżek
słonecznik łuskany 3 łyżeczki
majonez 1,5 łyżki
jogurt naturalny 1,5 łyżki
bazylia 1 szczypta
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Pekinka z kiełkami

Liście kapusty pekińskiej myjemy, osuszamy i targamy na mniejsze części usuwając przy tym głąby. Do tak przygotowanej kapusty dodajemy kiełki, słonecznik, majonez, jogurt i szczyptę bazylii. Wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy solą oraz pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stokrotka 08.08.2011 17:06
super
krzyniu1984 13.01.2011 17:34
świetna!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak