Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka ziemniaczana

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 1 kg
jaja 5 szt
masło 3 łyżek
śmietana 6 łyżek
natka pietruszki 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
ser żółty 15 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Babka ziemniaczana

Ugotowane ziemniaki przegnieść przez praskę, ostudzić i utrzeć z masłem, żółtkami i serem. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Białka ubić na sztywna pianę, dodać do masy, wymieszać. Masę ziemniaczana wyłożyć do przygotowanej formy, włożyć do nagrzanego piekarnika i zapiec. Posypać zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 15.01.2011 19:22
bardzo ciekawe muszę wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak