Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

śledzie z warzywami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filetów śledziowych 500 g
cebule 4
marchewki 300 g
olej do smażenia 4 łyżki
koncentrat pomidorowy 100 ml
ziele angielskie 3
liść laurowe Prymat 1
bulion warzywny 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: śledzie z warzywami

Filety wymoczyć w wodzie, odsączyć i pokroić na kawałki. Cebule i marchew obrać. Cebule pokroić w półplasterki, marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Warzywa dusić na oleju, podlewając odrobiną wody. Dodać kostkę bulionową, ziela i liść laurowy, dusić do miękkości warzyw. Dodać koncentrat pomidorowy. Doprawić do smaku pieprzem, papryką i octem. Ostudzić i przekładać kawałki śledzi. Wstawić do lodówki na kilka godzin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak