Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta pekińska z pomidorami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1 szt
pomidor 3 szt
rzodkiewka 1 pęczek
ogórki świeże 2 szt
jabłko 1 szt
cebula dymka ze szczypiorkiem 2 szt
jogurt naturalny 3 łyżki
oliwa 2 łyżki
musztarda 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
czarne oliwki bez pestek 10 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta pekińska z pomidorami

Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w kostkę. Kapustę grubo poszatkować, ogórki, rzodkiewkę i oliwki pokroić w plasterki, jabłko zetrzeć na jarzynowej tarce, cebulę drobno posiekać razem ze szczypiorkiem. Jogurt wymieszać z oliwą i musztardą. Wszystko połączyć z sosem jogurtowym przyprawić do smaku sola i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 09.09.2013 07:53
bardzo smaczna
Motorek 19.05.2012 09:58
pycha
Margo1 16.01.2011 00:21
moja ulubiona sałatka
Monika193
Monika193 12.01.2011 17:41
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak