Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z serkiem gomegenizowanym i migdałami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko ok 1,5 szkl
mąka pszenna 2 szkl
jajko 2
czekoladowy serek homegenizowa
płatki migdałowe
olej 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z serkiem gomegenizowanym i migdałami

1. Mleko, mąkę i jaka zmiksować.
2. Olej wlewamy na patelnię (dodajemy go tylko do smażenia pierwszego naleśnika. Resztę smażymy na suchej patelni) , rozgrzewamy go i chochlą do zupy wlewamy ciasto. Naleśniki smażymy z obydwu stron.
2. Naleśnik smarujemy serkiem i posypujemy płatkami migdałowymi. Składamy w sposób pokazany na zdjęciu. Następnie smarujemy jeszcze wierzchnią część naleśnika i również układamy na nim płatki migdałowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak