Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CIASTO POŁKRUCHE ORZECHOWE

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąki 50 dag
cukru pudru 20 dag
masła lub margaryny 20 dag
jaj 2 szt
miodu 2 łyżki
mleko 2 łyżki
Soda oczyszczona Prymat 2 łyżeczki
orzechów siekanych 20 dag
cukru 10 dag
masła lub margaryny 12 dag
miodu 2 łyżki
mleko 1/2 litra
masła 1/2 kostki
cukru 1/2 szklanki
mąki pszennej 1 łyżka
mąki ziemniaczanej 1 łyżka
cukier waniliowy

Przepis i sposób przygotowania na: CIASTO POŁKRUCHE ORZECHOWE

Z pierszych siedmiu składników zagnieść ciasto. Podzielić je na 2 części, na jedną z nich wyłożyć masę orzechową. Masę zrobić się w następujący sposób: margarynę stopić, dodac orzechy siekane, cukier i miód, wuymieszać. Wyłożyć masę orzechową na jedną część ciasta. Następnie upiec obie części ciasta. Po upieczeniu przełożyć gorącym budyniem. Bydyń zrobić z ostatnich 6 składników. Odlać pół szklanki mleka. Do mleka dodać mąkę pszenną i ziemniaczaną, wymieszać. Resztę mleka zagotować razem z masłem, cukrem, cukrem waniliowym. Do wrzącego mleka dodać mleko z rozmieszaną mąką. Mieszać do otrzymania gęstego budyniu, uważając, aby się nie przypalił.

Placek- masa budyniowa- placek z orzechami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 06.07.2013 18:07
podoba mi się
iwona332 20.08.2011 12:16
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak