Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi ruskie

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 0,5 kg
jajko 2 sztuki
mleko 1 szklanka
Farsz:
ser biały 20 dag
ziemniaki 20 dag
cebula 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi ruskie

Z mąki, jajek i mleka zrobić niezbyt twarde ciasto. Rozwałkować na 3 mm. Zrobić farsz: ziemniaki ugotować, zemleć, ser biały, zemleć, cebulę zeszklić. Połączyć wszystko razem. Przyprawić solą i pieprzem. Nakładać na ciasto i lepić pierogi. Gotować ok. 5 minut podawać ciepło polać tłuszczem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wojr63 06.05.2012 21:15
bardzo lubię ale dawno nie robiłem
ewelina63 25.05.2011 17:35
super
Gabriela7 09.03.2011 07:40
pycha
IKrakowianka 27.01.2011 23:21
Najlepsze pierogi!
berys18 08.01.2011 19:55
jutro zrobie na obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak