Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułka słoneczna

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Kurczak pieczony 150 g
boczek 150 g
bagietka 1 szt.
cebula 1 szt.
pieczarki 150 g
jajko ugotowane na twardo 2 szt.
jajko 1 szt.
szczypiorek
papryka mielona
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Bułka słoneczna

Odciąć końcówki bułki i otrożnie ją wydrążyć, usuwając miękisz. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na tłuszczu. Mięso pokroić w drobną kostkę. Pieczarki drobno posiekać i dodać do cebuli, dusić do miękkości. Dodać mięso i wymieszać. Przepuścić przez maszynkę. Ugotowane jajka posiekać, wymieszać z masą mięsną i posiekaną zieleniną oraz surowym jajkiem, doprawić do smaku. Farszem napełnić bułkę, zawinąć w folię i schłodzić. Podawać pokroioną na kromki jak zwykłą bułkę. Podawać z musztardą lub keczupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak