Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowany filet

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z dowolnej ryby 2 sztuki
oliwa wg uznania
sól wg uznania
kminek Prymat wg uznania
cukier wg uznania
tymianek wg uznania (suszony)
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowany filet

Wymieszać paprykę chili , brązowy cukier, tymianek, sól i oliwę. Filety opłukać, osuszyć i posmarować po obu stronach marynatą i oliwą. Marynować przez ok. 15 minut pod przykryciem. Tak powstałe filety ułożyć na tacce. Grillować, przez ok. 5-6 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 08.02.2012 09:50
pycha
owocówka 17.12.2011 09:54
super
Jaheira11 18.09.2011 21:33
szkoda, że jest już na ukończeniu...
pioge7 12.01.2011 16:08
no ja też czekam
pacpaw 12.01.2011 12:40
no to czekamy na sezon grillowy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak