Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet w galarecie

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
pieprz wg uznania
Kucharek przyprawa do potraw wg uznania
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżeczki
wcześniej przygotowany rosół wg uznania
sól do smaku
jajko ugotowane na twardo 1 sztuka
pasztet 1 (drobiowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet w galarecie

Ugotować marchewkę pietruszkę
i jajko. Pokroić. Wkładać do salaterek po troszku pasztetu, pokrojonych składników (marchewkę, pietruszkę i jajko). Ugotować rosół. Przyprawić pieprzem, solą
i Kucharek. Przyprawić rosół
żelatyną i zalać salaterki. Dać do lodówki i odczekać aż stężeje.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Juleczka20 09.12.2011 09:58
pycha
tomek18 24.11.2011 09:19
pycha
smakoszek 29.06.2011 13:34
Ciekawy przepis:)
malaczarna23 10.03.2011 07:51
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak