Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z ziołami

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z sandacza 4 sztuki
sól do smaku
sok z cytryny z połowy
jajko 1 sztuka
szczypiorek 1 garść
mąka orkiszowa 2 łyżki
mąka sojowa 2 łyżki
mleko 25 ml
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z ziołami

Filety opłukać i osuszyć. Ułożyć na talerzu. Skropić sokiem z cytryny. Posolić i popieprzyć. Jajko wymieszać z mlekiem i mąkami : orkiszową i sojową. Szczypiorek posiekać bardzo drobno. Dodać do ciasta . Filet z ryby nabijać na widelec i powolutku zanurzać w powstałym cieście. Ułożyć na tacce. Piec na grillu aż z obydwu stron zamieni się na kolor złotobrązowy. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak