Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada mięsno-warzywna

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso mielone 100 g
bułka czerstwa 20 g
mleko 30 g
jajko 1 szt
marchew 20 g
seler korzeń 10 g
pietruszka korzeń 10 g
majeranek
zielona pietruszka
jajko 1 szt
olej sojowy 5 g
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada mięsno-warzywna

Warzywa ugotować, zemleć, dodać jajko, majeranek, zieloną pietruszkę, wymieszać. Do mięsa dodać namoczoną w mleku bułkę, jajko, sól i pieprz, wyrobić. Z masy mięsnej uformować prostokąt, na środek wyłożyć masę z jarzyn, zwinąć, uformować wałek, zawinąć w wysmarowaną olejem i wysypaną bułką tartą folię, piec w piekarniku, skrapiając wodą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak