Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Góralska potrawka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka razowa 3 szklanki
woda 2 szklanki
sól do smaku
kiełbasa 30 dag
boczek 30 dag
tłuszcz do smażenia do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Góralska potrawka

Mąkę wsypać na patelnie i ciągle mieszając prażyć ją na złoty kolorek. Wodę zagotować z solą. Pod koniec prażenia wlewać powoli wodę, cały czas mieszając, tak by nie powstały grudki, a jednolita masa. Boczek i kiełbasę pokroić w kostkę i podsmażyć na tłuszczu. Wszystko wymieszać razem i podawać. Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 19.10.2013 11:22
ciekawy pomysł
RenataZ-et 15.08.2013 21:01
smaczna propozycja
Seba 05.04.2013 09:02
smaczny obiadek
IKrakowianka 22.06.2012 23:06
świetna!
MAR3STA 08.01.2011 19:08
jak góralska to na pewno super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak