Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z boczkiem i serem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 10 małych szt.
ser cheddar
boczek 10 plasterków
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z boczkiem i serem

Ziemniaki należy obrać, pokroić na talarki i podgotować w osolonej wodzie. Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem i układamy plastry boczku, następnie ziemniaki, ser i na zmianę. Na wierzchu zapiekanki układamy ser. Kolejne warstwy ziemniaków posypujemy solą i pieprzem. Zapiekamy przez około 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak