Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka pomidorowa z rukolą i parmezanem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rukola 200 g
pomidory 8 sztuk
cebula czerwona 1
ocet balsamiczny 4 łyżki
olej 6 łyżek
musztarda 1 łyżeczka
parmezan 75 g
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka pomidorowa z rukolą i parmezanem

Rukolę opłukać, stwardniałe końce łodyżek odkroić. Pomidory umyć, osuszyć i pokroić w cienkie plastry. Cebulę pokroić w małą kostkę. Listki rukoli wyłożyć na półmisek, ułożyć na nich plastry pomidorów, posypać cebulą. Ocet wymieszać z olejem i musztardą na jednolity, gładki sos. Doprawić do smaku solą i pieprzem, polać sałatkę.
Parmezan zetrzeć w bardzo cienkie plasterki i wyłożyć na sałatkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

[email protected] 17.12.2011 14:26
pyszna :)
Lidia6 27.10.2011 14:19
smaczne i proste
Neetka90 21.10.2011 23:26
super
Neetka90 21.10.2011 23:26
super
ela16 24.07.2011 13:46
pychota
FAFIK 15.04.2011 07:18
Pychota
barbara11561 10.03.2011 12:45
Pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak