Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie ciasto z boczkiem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1
boczek 6 plasterków
jajko 6

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie ciasto z boczkiem

Boczek należy pokroić na paseczki, zrumienić na patelni. Formę do tarty wyłożyć ciastem francuskim. Ułożyć na nim połowę porcji boczku, wbić jajka, a następnie pozostały boczek. Wierzch można udekorować paskami ciasta francuskiego. Zapiekamy w temp. 200 stopni przez około 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak