Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos musztardowy do ryb extra

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar z ryb 1/2 szklanki
wino 1/2 szklanki
musztarda 2 łyżki
żółtko jajek 4 sztuki
masło 1 łyżka
mąka 1 łyżka
mąka 1 łyżka
sól
cytryna 1 plasterek

Przepis i sposób przygotowania na: Sos musztardowy do ryb extra

Wywar z ryb, wino, musztardę i masło zagotować. Włożyć plasterek cytryny i jeszcze raz zagotować. Rozmieszać żółtka z mąką i wodą, dodać do gotującego się sosu. Następnie odstawić z ognia, doprawić solą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak