Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa - krem porowo- serowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pory 4 sztuki
serek topiony śmietankowy duży 4 sztuki po 100g
kostki rosołowe 2
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa - krem porowo- serowa

Zagotować 1,5 litra wody, rozpuścić dwie kostki rosołowe. Pory umyć, pokroić w plastry, wrzucić do bulionu, gotować do miękkości. Gdy pory będą już miękkie, dodać pokrojone serki topione, mieszać do rozpuszczenia serków, chwilę gotować. Przetrzeć przez sito, lub zmiksować blenderem. Doprawić pieprzem i ewentualnie solą (choć jest zazwyczaj niepotrzebna). Podawać z makaronem lub grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak