Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Portugalskie puree

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 50 dag
masło 2 łyżki
sól
cukier 1 szczypta
jabłko winne kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Portugalskie puree

Jabłka obrać i usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę, wrzucić do rondla, dodać pół łyżki masła i łyżeczkę gorącej wody, udusić na małym ogniu.. Obrane umyte ziemniaki ugotować w małej ilości osolonej wody, odcedzić, odparować. Ziemniaki i jabłka przepuścić przez maszynkę, dodać stopione masło, sól i szczyptę cukru, utrzeć na parze na gładką, jednolitą masę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata77 19.07.2011 09:14
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak