Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki w cieście

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 4 sztuki
sól 1 łyżka
olej do smażenia
mleko 1 szklanka
jajko 2 sztuki
mąka 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki w cieście

Obrane i umyte ziemniaki pokroić w plastry, ułożyć na półmisku, posypać solą, odstawić na pół godziny. Wymieszać mleko z jajkami i mąką. Plastry ziemniaków maczać w cieście, smażyć na silnie rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Podawać z surówkami lub jako dodatek do pieczonych mięs.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 23.08.2011 00:13
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak