Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łatwe ciasto na pierogi

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
wrzątek 3/4 szklanki
woda zimna 1/3 szklanki
jajko 1 szt.
olej roślinny 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Łatwe ciasto na pierogi

Mąkę zalać wrzątkiem i zaraz zimną wodą, wymieszać łyżką, przykryć pokrywą na 20 minut. Dodać jajo i wyrobić ciasto. Odstawić na 15 min, po czym dodać olej i jeszcze raz wyrobić ciasto. Można dać mu jeszcze odpocząć na 10 min, po czym można rozwałkować i dowolnie nadziewać i lepić pierogi. Ciasto jest miękkie, bardzo dobrze się klei i nie rozkleja się podczas gotowania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 22.09.2012 22:59
super ciasto
mela25 27.06.2012 09:11
łatwe i pyszne
LuKaSz4761 11.10.2011 06:18
super przepis na pewno skorzystam,pozdrawiam
wirkijom 02.10.2011 15:15
fajny przepis
aniapetr 02.09.2011 12:26
rzeczywiście łatwy przepis
kriso 01.09.2011 19:00
pychota
Małgorzata77 03.07.2011 08:10
bardzo fajny przepis
daria899 08.06.2011 12:45
super
basia70 16.04.2011 20:09
dobre
ilka_86 15.03.2011 15:41
najlepsze ciasto na pierogi:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak