Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Proziaki Podkarpackie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kwaśna śmietana 0,5 l
jaja 2 szt
margaryna 8 dag
sól szczypta
cukier szczypta
mąka ile zabierze
Soda oczyszczona Prymat 1,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Proziaki Podkarpackie

Wszystkie składniki umieścić w misie robota i wyrobić (na najwolniejszych obrotach); można oczywiście metodą ręczną.
Margarynę można ewentualnie częściowo rozpuścić.
Nakładać małe placuszki na blachę i piec w piekarniku przy około 180 stopniach przez 15-20 minut.
Najlepiej smakują tuż po wyjęciu z piekarnika, posmarowane masłem i ze szczyptą soli. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lidia6 12.10.2011 09:23
fajny przepis
kriso 11.10.2011 21:19
super
annagebalska 09.05.2011 10:05
pycha
daria899 21.04.2011 23:27
super
basia70 09.03.2011 14:33
ciekawy przepis
agnieszka137 08.01.2011 23:09
takie robiła babcia......

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak