Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus z białej czekolady i likierem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biała czekolada 100 g
żółtko jajek 4
cukier 3 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki
cointreau 1 łyżka
śmietana zakwaszana 200 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Mus z białej czekolady i likierem

Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Żółtka ucieramy z cukrem i dodajemy do nich płynną czekoladę, rozcieńczoną żelatynę i likier, dokładnie mieszamy. Ubijamy nieco śmietanę i dodajemy do czekolady. Przekładamy do pucharków i chłodzimy przez godzinę przed podaniem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak