Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy przecier pomidorowy na włoski smak

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 5 kg
cebula 700 g
marchewka potarta 1 kg
czosnek posiekany 1 ZĄBEK
oliwa
sól 1 łyżeczka
cukier 1 łyżeczka
pietruszka natka 2 łyżki
bazylia świeża 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy przecier pomidorowy na włoski smak

Warzywa umyj, pokrój. Posiekaj zioła. Wszystko przełóż do garnka i gotuj na małym ogniu, mieszaj aż do zagotowania. Na minimalnym gazie trzymaj całość około 2 godzin, mieszaj co jakiś czas. Dopraw solą, pieprzem i oliwą i dalej trzymaj na ogniu - do godziny. Gdy przecier lekko przestygnie przełóż do wyparzonych słoików i zawekuj.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak