Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos z winogron do dziczyzny

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

chleb czerstwy 2 kromki
skórka pomarańczowa posiekana
oliwa 6 łyżek
sól
pieprz
cebula 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Sos z winogron do dziczyzny

Sok z winogron (najlepiej kwaśnych, z przydomowego ogrodu) należy gotować, aby odparował w 1/3. Następnie namaczamy w nim chleb. Na małych oczkach ścieramy cebulę i skórkę pomarańczową. Do blendera wkładamy namoczony chleb, skórkę i cebulę i całość miksujemy. Doprawiamy oliwą, solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak