Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

biedronka

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto białe: margaryna 1
mąka 3 szklanki
cukier puder 1/2 szklanki
cukier 3/4 szklanki
kakao 3 łyżki
śmietana kwaśna 1 szklanka
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
Ciasto: 5 ciemne:
jajko 5

Przepis i sposób przygotowania na: biedronka

Ciasto białe zagnieść i zamrozić. Zrobić ciemne ciasto. Jajka z cukrem ubić i dodać pozostałe składniki. Sodę rozpuścić w 1 łyżeczce ciepłej wody. Do ciemnego ciasta zetrzeć zamrożone ciasto. Delikatnie wymieszać i upiec placek. Przekroić na pół. W międzyczasie zrobić masę karpatkową. Układać następującymi warstwami: pół ciasta, pół masy, biszkopty maczane w galaretce, masa, ciasto i polewa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof42 16.12.2011 16:17
biedronki są w kropeczki
jola1512 20.03.2011 11:52
dość fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak