Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki zbójnickie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
szynka 150 g
cebula 1 szt.
jaja 1 szt.
mąka 3 łyżki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Placki zbójnickie

Ziemniaki obrać i zetrzeć na tarce. Dodać pokrojone w drobną kostkę cebulę i szynkę, jajko, mąkę i przyprawy, dobrze wymieszać. Smażyć placuszki z dwóch stron na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak