Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczek faszerowany

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

boczek 1,5 kg
śliwki suszone 20 dag
jabłka 2 szt
Imbir mielony Prymat 1 łyżeczka
pieprz 0,5 łyżeczki
sól 1,5 łyżeczki
papryka mielona 1 łyżeczka
oliwa 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Boczek faszerowany

Boczek naciąć nożem z jednej strony, tak by powstała duża kieszeń. Włożyć do środka śliwki i pokrojone w kostkę jabłka, zaszyć kieszeń. Powierzchnię natrzeć solą, pieprzem i imbirem, posmarować oliwą. Położyć na ruszt i wstawić do piecyka nagrzanego do 175 stopni na około 1,5h. Po upieczeniu oprószyć papryką. Podawać z dodatkiem ziemniaków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 30.11.2013 20:28
Przepis wart wypróbowania.
olkaaa 29.09.2013 10:26
bardzo fajny
IKrakowianka 12.11.2011 08:22
smaczny
Iwona51
Iwona51 20.01.2011 14:26
coś innego i dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak