Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety wieprzowe faszerowane

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab 1 kg
pieczarki 20 dag
natka pietruszki 3 łyżki
szczypiorek usiekany 1 łyżka
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
sok z cytryny 1 łyżka
masło 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety wieprzowe faszerowane

Pieczarki drobno posiekać, skropić sokiem z cytryny, wymieszać z natkę pietruszki, szczypiorkiem i masłem. Schab ponacinać tak jak na kotlety, jednak nie docinając do samego końca, oprószyć solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Mięso włożyć do naczynia żaroodpornego, rozchylić nacięcia, pomiędzy każdy kotlet nałożyć porcje farszu, złożyć dociskając. Przykryć folią aluminiową i piec około 1,5h w temp 175 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Neetka90 27.11.2011 14:58
extra
Neetka90 27.11.2011 14:58
extra
Neetka90 27.11.2011 14:58
extra
ElizaT 21.01.2011 01:56
pięknie i smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak