Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kakaowe kwiatki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciemne ciasto: 40 dag
polewa biała 12 dag
wisienki kandyzowane 1 op.
orzechy pistacjowe 3 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Kakaowe kwiatki

Z ciasta robimy wałeczek o średnicy 4 cm. , potem pokrój go na 20 plasterków o grubości 1\\2 cm., układamy na blaszce i pieczemy 10 minut w 200 st. ostudż. Następnie musimy stopić polewę w kąpieli wodnej . I smaruj ciastka . Na środku każdego nim polewa stężeje układamy wisienkę i po 5 orzeszków pistacjowych tak aby powstał kwiatek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Halusia 18.06.2011 05:55
Smaczne!
ElizaT 07.03.2011 07:55
przepyszna słodkość
Wojtek8 15.01.2011 10:13
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak