Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynata do mięso wołowego

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wino białe wytrawne 2 szklanki
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
czosnek ząbki 3 szt
oliwa 4 łyżki
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 1 łyżka
tymianek 2 (posiekany)

Przepis i sposób przygotowania na: Marynata do mięso wołowego

W moździerzu rozgnieść czosnek, dodać tymianek, pieprz i liść laurowy, wszystko razem utrzeć. Następnie przełożyć do emaliowanego naczynia, zalać winem i oliwą, wymieszać. Włożyć mięso i marynować przez 1 dzień.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 16.04.2012 15:10
pycha
Iwona51
Iwona51 11.01.2011 12:41
fajne mięsko z takiej marynaty

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak