Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z nadzieniem z indyka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

naleśniki 8 sztuk
mąka 3 łyżki
mleko 1,5 szklanki
masło 1 łyżka
tłuszcz 1 łyżka
curry 2 łyżeczki
pieprz
sól
indyk 35 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z nadzieniem z indyka

Usmażyć naleśniki. Przygotować nadzienie: w garnku rozgrzać masło, wsypać mąkę, dodać curry i smażyć na małym ogniu 5 min. Powoli wlewać mleko, stale mieszając, by nie porobiły się grudki. Raz zagotować. Przestawić na płytkę; doprowadzić do smaku sola i pieprzem, chwilę pogotować, włożyć drobno pokrojone mięso, wymieszać. Naleśniki grubo smarować nadzieniem, zwinąć w ruloniki, podsmażyć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emiliozo 22.07.2011 15:22
nigdy jeszcze tak nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak