Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bajaderki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

okruchy z różnych ciast 40 dag
polewa czekoladowa 1.5 szklanki
aromat rumowy 3 krople
migdały do posypania
perełki cukrowe do posypania
dżem 2 łyżki
wiórki kokosowe

Przepis i sposób przygotowania na: Bajaderki

Okruchy wsypać do miski, zagniatać, aż będzie to jedna masa. Dodać część polewy czekoladowej, aż będzie cała masa ciemno brązowa. Dodać namoczone w mleku rodzynki, troszkę dżemu oraz kilka kropel aromatu rumowego.

Formować z masy kulki dowolnej wielkości. Nadziewać kulki na patyczki drewniane. Zanurzać w polewie czekoladowej i posypać posiekanymi migdałami/orzechami lub wiórkami kokosowymi czy cukrowymi perełkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 31.10.2011 16:29
pyszne
eli82 27.08.2011 11:40
rewelacja
Zoso 11.03.2011 20:36
lubię takie kuleczki
ewasylwia 14.01.2011 14:23
lubię bajaderki pycha
Iwona56 09.01.2011 19:44
fajny przepis
rosik93 08.01.2011 23:34
Bardzo fajnie wyglądają.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak