Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki domowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 1 kg
ryż 2 szklanki
kapusta 1 szt
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
kostka wołowa 2 szt
marchewka 1 szt
sól do smaku
przecier pomidorowy 1 słoiczek

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki domowe

Z kapusty wydłubać głąba i odparzyć jej liście w gotującej się wodzie.
Ryż ugotować na sypko,wrzucić do durszlaka i przelać zimną wodą.Następnie wrzucić go do miski,dodać mięso,pieprz czarny,kucharka,przyprawę do karkówki i sól do smaku.Wymieszać wszystkie składniki,farsz wkładać w liście,zawijać i układać w garnku wyłożonym liśćmi kapusty.Gołąbki zalać wodą i wstawić na ogień.Dodać 2 kostki wołowe,startą na tarce marchewkę,przecier pomidorowy,trochę soli i pieprzu do smaku.Gotować na małym ogniu do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 12.08.2012 09:26
dobre
aleksa123 24.11.2011 19:54
zjadłabym;-)
anoosia 30.05.2011 17:40
ahhh mam teraz ochotę na gołąbki
Danuta8 22.01.2011 17:07
uwielbiam!
iwa643 12.01.2011 07:15
bardzo lubie
m1monika 10.01.2011 22:33
pyszne!!!
Iwona51
Iwona51 10.01.2011 00:13
robię podobnie
pacpaw 09.01.2011 01:12
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak