Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z musem rabarbarowym i bitą śmietaną

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt z 6 jaj
rabarbar 1 kg
cukier 1 szklanka
woda 1/2 szklanki
śnieżka 2 szt.
mleko 400 ml
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżeczki
czekolada starta do dekoracji
galaretka truskawkowa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z musem rabarbarowym i bitą śmietaną

Mus rabarbarowy:
Rabarbar oczyścić, pokroić w małe kawałki, włożyć do rondelka, wsypać cukier i zalać wodą. Gotować aż rabarbar przetworzy się w papkę, dodać wtedy galaretkę w proszku, dobrze wymieszać, zdjąc z ognia.

Bita śmietana:
Śnieżki ubić na zimnym mleku, dodać rozpuszczoną w 1/4 szkl. gorącej wody ostudzoną żelatynę. Wymieszać.
Biszkopt nasączyć kilkoma łyżkami masy rabarbarowej. Wylać tężejącą resztę masy. Schłodzić. Wyłożyć bitą śmietanę. Wierzch udekorować startą czekoladą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joanna77 16.11.2011 08:53
super
mirosława4 12.10.2011 21:26
super wygląda i zapewne pyszne to ciacho
eli82 12.10.2011 16:23
mniam
Robert10 28.02.2011 10:16
ładnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak