Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
cukier 1 szklanka
cukier waniliowy 1 opakowanie
jajko 4 szt
mleko 1,5 szklanki
olej 0,5 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
margaryna 100 gram
krem do tortów orzechowy 1 opakowanie
budyń czekoladowy 1 opakowanie
herbata 1 z cytryną

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto

Białka ubić na sztywną pianę.Żółtka zetrzeć z cukrem,następnie dodać 2 szklanki mąki,1 szklankę cukru,olej,pół szklanki mleka,proszek do pieczenia,opakowanie budyniu czekoladowego,trochę wody.Zmiksować ciasto,dodać ubitą pianę,wymieszać łyżką i wlać do wysmarowanego margaryną i posypanego mąką prodiża.Piec 40 minut.
Do miski wlać mleko,wsypać krem orzechowy.Całość zmiksować,dodać margarynę i utrzeć na puszystą masę.
Upieczone ciasto przekroić na pół,ostudzić,polać ponczem z herbaty,posmarować oba placki dżemem brzoskwiniowym,przełożyć masą i wstawić do lodówki na 3 godziny.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jaheira11 06.12.2011 17:53
świetne ciacho
eewelina 31.01.2011 23:30
Wyglada smakowicie, ciekawe czy też tak smakuje...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak