Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pasztet drobiowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

podwójne piersi z kurczaka 4 szt
bułka 10 szt
jaja 10 szt
margaryna 2 kostki
mleko 125 ml
sól
pieprz
Kucharek przyprawa uniwersalna

Przepis i sposób przygotowania na: pasztet drobiowy

Bułki pokroić w kostkę. Margarynę rozpuścić, ostudzić i zalać nią bułki. białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę. piersi z kurczaka umyć, pokroić w kostkę, żółtka wymieszać z mlekiem i roztrzepać, zalać kurczaka, przyprawić przyprawą do kurczaka, solą, pieprzem i kucharkiem. następnie połączyć z bułkami i pianą z białek, wszystko wymieszać. Uformować masę w kształcie chleba, włożyć do rękawa do pieczenia i związać, piec w temperaturze 180 stopni przez godzinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 15.06.2012 18:57
super
Roman5 19.01.2011 16:40
smacznego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak