Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki z jabłkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 2.5 szklanki
mleko 2 szklanki
jaja 2 szt.
sól szczypta
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jabłka 2 szt.
truskawki do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki z jabłkami

Mleko wlać do miski, dodać jajka, szczyptę soli, roztrzepać. Dodać mąkę przesianą z proszkiem i sodką, w takiej ilości, aby ciasto przypominało konsystencję gęstej śmietany. Na koniec dorzucić jabłka obrane i pokrojone w niedużą kostkę. Dobrze wymieszać. Nabierać łyżką masę, formując na patelni niewielkie placuszki. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto. Osączać na papierowym ręczniku. Podawać posypane cukrem pudrem, udekorowane truskawkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 28.09.2011 22:35
Są pyszne
Angelika10 16.06.2011 22:53
Smaczne polecam.
SmacznaPyza 15.04.2011 19:02
też takie robię :-)
Ewelina38 21.03.2011 19:04
pysznie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak