Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

galaretka z nóżek wieprzowych

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

nóżki wieprzowe 75 dag
marchew 1 szt
seler 1 szt
pietruszka
czosnek 1 ząbek
ziele angielskie
sól
pieprz
wieprzowina 25 dag (bez kości)

Przepis i sposób przygotowania na: galaretka z nóżek wieprzowych

nóżki umyć. marchew, seler i pietruszkę oczyścić, dodać do nóżek, zalać zimną woda i gotować około 4 godzin, pod koniec dodać sól, ziele angielskie i liść laurowy, wywar odcedzić. Mięso wieprzowe pokroić na kawałki, wrzucić do wywaru i ponownie zagotować, gdy mięso będzie miękkie, doprawić solą, pieprzem i posiekanym czosnkiem. Na dno salaterek położyć pokrojoną w plasterki ugotowaną marchewką, zalać wywarem z mięsem i poczekać, aż wystygnie. Następnie włożyć do lodówki, udekorować pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 07.05.2011 10:34
fajny przepis
berys18 07.05.2011 10:34
fajny przepis
Roman5 19.01.2011 16:40
uwielbiam
Roman5 19.01.2011 16:40
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak