Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt ze śmietanowym kremem i truskawkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt z 3 jaj
śmietana 18-procentowej 500 ml
cukier puder 2 łyżki
truskawki do dekoracji
galaretka truskawkowa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt ze śmietanowym kremem i truskawkami

Po upieczeniu wyjąć z piekarnika gorące ciasto. Gorące ciasto przekroić na dwie części. Na gorące ciasto wyłożyć krem. Rozsmarować równo i nałoży uprzednio odcietą górną warstwę ciasta i lekko docisnąć.

Na ostudzone ciastto wyłożyć truskawki. Zalać tężęjącą galaretką.

Schłodzić w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak