Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kołduny litewskie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 1/2 szkl
olej 1 łyżka
żółtko jajek 1 szt
wrzątek
szynka 10 dag
łopatka bez kości 30 dag
karczek 20 dag
boczek 10 dag
czosnek 2 ząbki
Majeranek suszony Prymat
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: kołduny litewskie

Wszystkie gatunki mięsa przepuścić przez maszynkę i wymieszać, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz przyprawić solą, pieprzem, majerankiem i tymiankiem. Mąkę, olej, żółtko i wrzątek połączyć razem i wyrobić ciasto, rozwałkować i pokroić w kwadraciki, na każdym położyć kawałek mięsa i zlepić. wrzucić na gotujący się rosół i gotować około 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 19.01.2011 16:39
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak