Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kulki ryżowo-serowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 200 g
jajko 1 szt.
sól do smaku
pieprz do smaku
zioła 2 łyżeczki
ser żółty 1 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Kulki ryżowo-serowe

Ryż ugotować wedle przepisu na opakowaniu. Gorący wsypać do miski, następnie dodać ser, jajko i przyprawy. Wszystko razem wymieszać. Odstawić na kilka minut do wystudzenia. Formować niewielkie kulki i obtaczać w bułce tartej. W między czasie rozgrzać olej na patelni. Smażyć około 2 minut( w zależności od wielkości) aż do uzyskania ładnego złotego koloru. Gorące wyciągać i układać na ręczniku papierowym. Podawać ciepłe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka/picola 21.06.2011 21:54
pyszne
ewelinapac 13.03.2011 06:54
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak