Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BLOK Podkarpacki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 0,25 szklanki
margaryna 1 kostka
cukier 1 szklanka
kakao 4 łyżki
mleko w proszku 25 dag
herbatniki 1,5 opakowania
wafel tortowy 1 duży
bakalie

Przepis i sposób przygotowania na: BLOK Podkarpacki

Margarynę, cukier i wodę połączyć i zagotować. Po uzyskaniu jednolitej konsystencji zestawić z ognia, dodać mleko w proszku i dokładnie wymieszać. Odlać mniej więcej 1/3 masy i do tej części dodać kakao.
Do jasnej części dodać pokruszone herbatniki i kawałki wafla, do ciemnej części bakalie, kawałki galaretek itp.
Formę wyłożyć folią aluminiową lub papierem do pieczenia. Na spód wsypać pokruszony wafel lub położyć kawałek wafla w całości. Wylewać na zmianę jasną i ciemną masę - niejednolicie. Odstawić do lodówki na co najmniej 12h.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 20.05.2012 19:27
dobre
manaika 08.05.2012 12:11
super!
kotlet 15.09.2011 23:29
taki blok chętnie spróbuję
FAFIK 27.07.2011 14:36
Smaczne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak