Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki rybne

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 15 dkg
cebula 2 sztuki
wędzony boczek 40 dkg
olej 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
filety z mintaja 30 dkg
papryka czerwona 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki rybne

Filety i boczek pokroić w kawałki (ok.2x2cm). Pieczarki umyć, obrać. Paprykę umyć, oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w spore kawałki. Cebulę pokroić w talarki. Na patyczki do szaszłyków nakłuwać kolejno boczek, rybę, pieczarki, cebulę i paprykę. Oprószyć solą i pieprzem. Smażyć na rozgrzanym oleju . Podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 04.12.2011 11:51
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak