Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z pieczarkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 20 dag
pieczarki 40 dag
cebula 2 szt
papryka 1 szt
kukurydza w puszce 1 puszka
natka pietruszki 2 łyżki
marchewka ugotowana 1 szt
śmietanka 1 łyżka
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
oliwa 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z pieczarkami

Ryż ugotować na sypko w osolonej wodzie. Na oliwie podsmażyć drobno posiekana cebulę, dodać pokrojone pieczarki i paprykę, udusić. Następnie wlać śmietankę wsypać kukurydzę, dodać pokrojoną w kostkę marchewkę, wymieszać, przyprawić do smaku. Ryż wyłożyć na talerze, nałożyć warzywa, posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta 28.09.2013 08:44
bardzo smaczne
Bernadeta1 04.11.2012 00:19
bardzo lubię taką potrawkę
Katarzyna59 26.06.2012 17:50
super
Monika193
Monika193 14.01.2011 16:32
bardzo lubię taki obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak