Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka z szarakami

3.0
(18)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dkg wątróbki drobiowej 30
cebula 1
łyżeczki suszonego, roztartego rozmarynu 1/2
łyżki mąki 2
łyżeczki soli i papryki mielonej słodkiej po 1/2
kluski 1 kg, szaraki

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka z szarakami

Lubię wątróbkę...najbardziej taką prosto z patelni z dodatkiem ziół...kluski szaraki wpasowały mi się do niej doskonale.

Wątróbkę oczyścić z żyłek, osuszyć. Mąkę wymieszać z papryką i rozmarynem, obtoczyć wątróbkę. Kłaść na rozgrzaną patelnię z olejem, smażyć 3-4 minuty, odwrócić, zmniejszyć ogień, dodać pokrojoną w pół plasterki cebulę, dusić pod przykryciem aż cebulka zmięknie, posolić. Na koniec dodać ugotowane kluski, wymieszać - jeśli były już zimne to smażyć aż się zagrzeją. Podałam z duszonymi borówkami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 09.09.2011 00:23
pyszności
Ewa95 02.09.2011 12:11
nie jadłam jeszcze drobiowej wątróbki...:P
jasiek 31.08.2011 15:02
apetyczne
treonina 13.08.2011 11:45
pycha
Misia90 09.08.2011 13:25
fajne
Marysia 09.08.2011 13:08
fajne
Karolina69 09.08.2011 12:57
fajne
bietka 03.08.2011 21:40
ciekawe:)
Adamorek 03.05.2011 14:38
zapowiada się ciekawie
wiosenka27 28.10.2010 22:33
Pyszne danie:)
iwa643 29.06.2010 07:45
mój maż uwielbia wątróbke

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak