Kotleciki rybne

Kotleciki rybne

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z dowolnej ryby

    1/2 kg
  • jajko

    1 szt.
  • bułka tarta

    4 łyżki
  • mąka ziemniaczana

    1 łyżeczka
  • cebula

    1 szt.
  • czosnek

    2 ząbki
  • cytryna

    do smaku
  • przyprawa do ryb

    do smaku
  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety zmielić, skropić sokiem z cytryny, wymieszać i wstawić przynajmniej na godzinkę do lodówki. Cebulkę drobno pokroić w kosteczkę i zarumienić na patelni, przełożyć do wyjętych z lodówki filetów, dodać bułkę tartą, przeciśnięty przez praskę czosnek, mąkę ziemniaczaną, jajko, przyprawy. Wszystko dokładnie wyrobić. Formować kotlety, obtaczać w mące i smażyć na rozgrzanym oleju.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Grażyna13

15.01.2011 11:17
Pysznie wyglądają :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat