Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta jajeczna idealna na śniadanie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko ugotowane na twardo 6 szt.
majonez 2 łyżki
szczypior 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta jajeczna idealna na śniadanie

Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i pokroić w drobną kosteczkę. Szczypiorek również posiekać. Jajka wymieszać z majonezem i częścią szczypiorku. Doprawić solą (ale nie za dużo, bo majonez dodajemy) oraz pieprzem. Dobrze wymieszać. Schłodzić w lodówce.

Nakładać na kromki chleba posmarowane cienko masłem, układać plastry pomidorów, posypać pozostałym szczypiorkiem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak