Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka sloikowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sól 6 łyżek
Zalewa:
woda 1\\2 l.
ocet 1\\2 l.
cukier 1 kg
kapusta czerwona

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka sloikowa

Kapustę szatkujemy nie musi być bardzo drobno , bardzo dobrze ją ugniatamy najlepiej w jakiejś dużej misie , podczas ugniatania nasolić i jeszcze ugniatać.Zostawiamy na dobę.Robimy zalewę , w garnku zagotować zalewę ,musi być duży garnek bo inaczej nie zmieści się kapusta . Kapustę wkładamy do gotującej się zalewy i gotujemy ok. 20 minut. Kapustę przekładamy do słoików najlepiej litrowych, dopełniamy do samego końca zalewą i pasteryzujemy słoiki jeszcze 20 minutek

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jeta72 12.08.2011 14:29
pyszna
agata1722
agata1722 17.07.2011 20:54
och ach jaka dobra
Wojtek8 15.01.2011 10:17
smaczne
RenataZ-et 10.01.2011 11:51
Super na zimę!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak